Καταγγελία κατά του “Uncle’s Burger” – Συγκέντρωση στο ΣΕΠΕ 17/11/21, 10:30

Καταγγελία κατά του “Uncle’s Burger” – Συγκέντρωση στο ΣΕΠΕ 17/11/21, 10:30

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων(ΣΒΕΔΙ) καλεί σε συγκέντρωση έξω από την επιθεώρηση εργασίας (Σαλαμάγκα 1) την Τετάρτη 17/11 στις 10:30πμ, την ώρα που θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση, για την εργατική διαφορά της συναδέλφισσας, κατά του αφεντικού του “Uncle’s Burger” σχετικά με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, του δώρου Χριστουγέννων, του επιδόματος αδείας και των νόμιμων προσαυξήσεων.

Παρότι η εργαζόμενη είχε επισημάνει αρκετές φορές, στον συγκεκριμένο εργοδότη, ότι πρέπει να εκπληρώσει όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις του προς εκείνη -δύο μήνες απλήρωτης εργασίας και ό,τι συνεπάγεται βάσει των νόμιμων εργασιακών νομοθεσιών-, αυτός συνέχιζε και συνεχίζει να αδιαφορεί. Ταυτόχρονα, δεν ξέχναγε να της υπόσχεται και να της υπενθυμίζει ότι πολύ σύντομα θα καταβληθεί ολόκληρο το ποσό και να μην ανησυχεί, καθώς δεν είναι ότι δεν ήθελε, αλλά δε μπορούσε. Και τί μας νοιάζει εμάς; Το ρίσκο είναι των αφεντικών, εμείς δουλεύουμε για να ζήσουμε και σε καμία περίπτωση δε συνεργαζόμαστε μαζί τους, ώστε να συμπάσχουμε για το αν πάει καλά το μαγαζί τους. Προφανώς, τόσος καιρός έχει περάσει, και όχι ολόκληρο το ποσό, αλλά ούτε ένα ευρώ δεν έχει μπει στον λογαριασμό τραπέζης.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο ίδιος επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της απαξίωσης και να χρησιμοποιήσει χείριστο λεξιλόγιο προς το πρόσωπό της. Αρχικά την αγνοούσε, προσπαθώντας να αποφύγει την λογική και δίκαιη πίεση που δεχόταν, και ύστερα πήρε θέση μάχης και επιτέθηκε βρίζοντάς την και απειλώντας την, ότι θα φροντίσει να μην μπορέσει να ξαναεργαστεί οπουδήποτε. Δε μπορούμε να μην αναφέρουμε πόσο ενοχλημένος βρέθηκε να είναι με τη συνδικαλιστική δράση της εργαζόμενης, καθώς είναι μέλος του σωματείου μας. Ο εν λόγω εργοδότης χρησιμοποίησε ως αντεπιχείρημα τη συμμετοχή της εργαζόμενης σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να απεμπλακεί – ή να καθυστερήσει μέχρις ότου επιλέξει εκείνος – την καταβολή των χρωστούμενων.

Έτσι, το σωματείο μας, προς στήριξη της συναδέλφισσας, επιλέγει να δράσει, και να σταθεί πλάι στην εργαζόμενη. Κλιμάκιο της συνέλευσής μας, τον επισκέφτηκε, στο μαγαζί που ακόμη διατηρεί, δίνοντας του μια διορία για την καταβολή των δεδουλευμένων. Εφόσον ο εργοδότης δεν ανταποκρίθηκε, προβήκαμε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.

Για εμάς δεν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα αφεντικά και μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτοί βάζουν μπροστά την εργοδοτική αυθαιρεσία και την εκμετάλλευση κι εμείς την αλληλεγγύη. Στηρίζουμε τη συναδέλφισσα στη διεκδίκησή της για: την καταβολή των δεδουλευμένων, του δώρου Χριστουγέννων, του επιδόματος αδείας και των νόμιμων νυχτερινών προσαυξήσεων.

*Για το αφεντικό του “Uncle’s Burger” και για το κάθε αφεντικό που αυθαιρετεί στις πλάτες μας: Να μην ξεχνιόμαστε! Εάν κάποιος πιστεύει, ότι έτσι εύκολα θα αποποιηθεί τις ευθύνες του, να του θυμήσουμε τους αγώνες που σηκώσαμε στο Piazza del Caffe, FAT ANGUS, ΕΛΤΑ courier, Bruno…

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ

Την Τετάρτη 17/11 στις 10:30

έξω από την επιθεώρηση εργασίας (Σαλαμάγκα 1)

διεκδικούμε:

καθολική εφαρμογή του ν. 4611/19 // μηχανάκι, καύσιμα, service να παρέχονται από την επιχείρηση // Μέσα Ατομικής Προστασίας να βαραίνουν την επιχείρηση // βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα // καταβολή όλων των επιδομάτων-δώρων // ενιαία ειδικότητα για όλους τους ντελιβεράδες, τους κούριερ, τους διανομείς // υπογραφή κλαδικής σύμβασης //