Pizza Fan: Φανατική στην εργοδοτική αυθαιρεσία

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΟ Pizza Fan!

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/-ΕΣ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου με το κατάστημα της PIZZA FAN στα Γιάννινα. Η επιχείρηση έχει κλείσει με το ζόρι ένα χρόνο από τότε που επαναδραστηριοποιήθηκε στην πόλη. Όπως συνέβη και την προηγούμενη φορά που λειτουργούσε, έτσι και τώρα, δεν καταβάλλεται ο νόμιμος μισθός, οι προσαυξήσεις, τα έξοδα συντήρησης των ιδιόκτητων οχημάτων και τα καύσιμα στους/στις διανομείς. Η διοίκηση της εταιρίας φαίνεται να μη βάζει μυαλό. Μοιάζει να νομίζουν πως οι υπάλληλοι είναι ηλίθιοι και θα κάθονται να δουλεύουν με χαρτζιλίκια. Η επιχείρηση καταβάλει παρανόμως 4,5ευρώ την ώρα, και θεωρεί ότι με αυτό το γελοίο ποσό, μπορεί να καλύψει τις νόμιμες αποδοχές.

Όλα αυτά τα ζητήματα, κουβεντιάστηκαν έντονα από συναδέλφους/-ισσες εργαζόμενους/-ες του τοπικού καταστήματος το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα την ενόχληση της εργοδοσίας. Τα τσιράκια κι οι ρουφιάνοι δεν έβαλαν γλώσσα μέσα. Οι εργαζόμενοι/-ες που διεκδικούσαν, ζήτησαν συνάντηση με τον επιθεωρητή της εταιρίας, ο οποίος τελικά ήρθε στις 23 Μαρτίου με μια απόλυση στο χέρι. Απέλυσαν έναν από τους συναδέλφους που είχε μιλήσει ανοιχτά για τις παρανομίες της PIZZA FAN, ως προς την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Την ίδια μέρα, το σωματείο μας επιδίωξε συνάντηση με τον επιθεωρητή της PIZZA FAN. Οι φοβισμένες απαντήσεις του, απέδειξαν απλά το πόσο μακριά μπορεί να πάει η εργοδοτική αυθαιρεσία και φυσικά το πόσο νοιάζεται για τους υπαλλήλους της. Ο εργαζόμενος παρουσιάζεται ως «αντιπαραγωγικός», γεγονός που άλλωστε δεν αποδεικνύεται από πουθενά. Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε ότι η απόλυση του συναδέλφου ήταν εκδικητική, επειδή ακριβώς τόλμησε να μιλήσει ενάντια στα αφεντικά. Ήταν ένα μήνυμα προς όλους τους υπόλοιπους/-ες, ότι όποιος σηκώσει κεφάλι, θα απολυθεί. Όλα αυτά τα λαμόγια, επιθεωρητές, ανώτεροι και υπεύθυνοι, μπορεί να φοράνε τα κολαριστά ρούχα τους ή τα ψεύτικα χαμόγελα του καθωσπρεπισμού, αλλά ουσιαστικά, πίσω από την βιτρίνα, εφαρμόζουν μόνο την εργοδοτική τρομοκρατία. Τα χαμόγελα όμως κόβονται και τα κολαριστά ρούχα κατουριούνται, στη θέα του σωματείου, στην θέα των εργαζόμενων που αγωνίζονται.

Συνάδελφε/-ισσα, όταν απολύεται ένας συνάδελφός μας επειδή διεκδίκησε το δίκαιο, παίρνουμε όλοι/-ες θέση.

ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΕΙΣΑΙ;

Είσαι με αυτούς που σου κλέβουν το μεροκάματο μπροστά στα μάτια σου; Είσαι με αυτούς που τρώνε σφαλιάρες και λένε «ευχαριστώ»; Είσαι με αυτούς που βγάζουν φράγκα από την δουλειά των υπολοίπων; Είσαι με αυτούς που σε πετάνε σα στυμμένη λεμονόκουπα μόλις δε σε χρειάζονται; Είσαι με αυτούς που δεν θα άντεχαν ούτε μια ώρα να δουλέψουν όπως δουλεύεις εσύ, μέσα στο κρύο, τη βροχή και τους κινδύνους. Κι όμως αυτοί κάνουν ζωάρα κι εσύ ζεις με φραγκοδίφραγκα. Είσαι με αυτούς που η γλώσσα τους έχει μουδιάσει από το γλείψιμο και τα καρφώματα;

ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ;

Ή μήπως είσαι με αυτούς που διεκδικούν τα αυτονόητα για το μεροκάματο και τη ζωή τους; Είσαι με αυτούς που δεν φοβούνται να πουν την αλήθεια, ότι δηλαδή τα αφεντικά μας κλέβουν κάθε μέρα; Είσαι με αυτούς που ξέρουν ότι η εργοδοσία παρανομεί και μας δουλεύει ψιλό – γαζί κι από πάνω; Είσαι με αυτούς που δεν σκύβουν το κεφάλι μπροστά στα αφεντικά; Είσαι με αυτούς που θυμούνται ακόμη τι σημαίνει αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων και δεν την ξεχνούν κοιτώντας το πάτωμα όταν εμφανίζεται το αφεντικό; Είσαι με αυτούς που δεν δέχονται να απολύονται συνάδελφοί, έτσι, επειδή κάπνισε στην επιχείρηση; Είσαι με αυτούς που σέβονται και υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους;

-ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗΝ PIZZA FAN

-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ 4,5 ΕΥΡΩ/ΩΡΑ

-ΝΟΜΙΜΟ ΗΜΕΡΟΜIΣΘΙΟ

-ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

-15% ΤΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ(Ν.4611/2019)

-Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

_______________________________

ενημερωτικό υλικό για το κλείσμο της Pizza Fan τον Οκτώρη του 2019:

Γιατί έκλεισε η Pizza Fan στα Ιωάννινα;