Γκάζι στους Αγώνες των Υγειονομικών…

Γκάζι στους αγώνες των υγειονομικών – Φρένο στα σχέδια των αφεντικών!

 

Σε συνέχεια των δημόσιων δράσεων του σωματείου αποφασίσαμε να στηρίξουμε το κάλεσμα των υγειονομικών για τις 7 Απρίλη 2020. Για το λόγο αυτό συμμετείχαμε με πανό και ειδικό ψήφισμα αλληλεγγύης (παρατίθεται παρακάτω) στις δυο συγκεντρώσεις που είχανε προγραμματιστεί, τόσο στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, όσο και στο Πανεπιστημιακό που είναι και νοσοκομείο αναφοράς για την ασθένεια covid19.

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜEΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, φέρνει στην επιφάνεια χρόνια ¨υποκείμενα νοσήματα¨ του δημόσιου συστήματος υγείας, που οφείλονται στις πολιτικές τόσο της σημερινής. Όσο και όλων ανεξαιρέτως των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μιας κρατικής πολιτικής που ενδιαφέρονταν μόνο για την ενίσχυση των ιδιωτικών συμφερόντων, που παρουσίαζε την πρόσβαση στην υγεία σαν εμπορευματικό προϊόν και την θυσίαζε χάριν της ανάπτυξης και της κερδοφορίας. Αυτή την στιγμή όμως, αποδεικνύεται ότι μόνο η τεράστια προσπάθεια των εργαζομένων στα νοσοκομεία, μπορεί να εμποδίσει την κατάρρευσή τους και να προστατεύσει την δημόσια υγεία.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, οι ντελιβεράδες και οι κούριερ, στεκόμαστε δίπλα στους αγώνες των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Όχι μόνο γιατί μας έχουν σταθεί  κι εκείνοι/ες, όταν βρεθήκαμε νοσηλευόμενοι/ες από τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα που προκλήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, εξαιτίας της εντατικοποίησης στους χώρους εργασίας, της πίεσης από μεριάς των αφεντικών για να αποσπάσουν μεγαλύτερα κέρδη, της έλλειψης μέτρων αυτοπροστασίας και της αδιαφορίας του κράτους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι γιατί σε αυτή την συγκυρία περιστολής των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κάθε διεκδίκηση σπάει την σιωπή που έχουν επιβάλει όσοι εκμεταλλεύονται την εργασία και τη ζωή μας.

Η σιωπή δεν σπάει με χειροκροτήματα.

Η σιωπή δεν σπάει ούτε με κλάματα, ούτε με προσευχές.

                Η ΣΙΩΠΗ ΣΠΑΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ!

Αγώνες για τα προβλήματα που βιώνουμε σήμερα κι αγώνες για να αντισταθούμε στην επίθεση που προετοιμάζει το κράτος και τα αφεντικά, μετά την «υγειονομική κρίση».

ΓΚΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ